איך לומדים לנהוג במונית – מהם השלבים

נהג מונית הפך למקצוע מאד נפוץ בשנים האחרונות ולא בכדי. מדובר במקצוע יציב המספק פרנסה יפה, שיכול להיות משרה מלאה או כהשלמת הכנסה. אם אתם אנשים שאוהבים אנשים, יש לכם מיומנויות נהיגה ברמה גבוה ואתם אוהבים לנהוג – מאד יכול להיות שזה המקצוע המושלם עבורכם.

נהגי מוניות פוגשים הרבה אנשים מהארץ ומהעולם, זוכים להכיר כל פינה בארץ ואפילו במקרים מסוימים נהנים מהנופים היפים שיש לנו בישראל. אם אתם שוקלים להיות נהגי מונית – כנראה שיש לכם את הכישורים הנחוצים, במקרה הזה חשוב שתדעו הוא מה הוא התהליך שאתם צריכים לעבור כדי להפוך לנהגי מונית.

כמו בכל מקום אחר בעולם מדובר בתהליך מקצועי, המגובה ונקבע על ידי משרד התחבורה ונועד כדי לוודא שנהגי המונית בארץ יהיו מקצועיים ומעולים. הכנו לכם מדריך מיוחד עם כל מה שחשוב לדעת על השלבים השונים – קדימה מתחילים!

 

שלב ראשון – בדקו את ההתאמה שלכם למקצוע

על מנת להתחיל את תהליך הלמידה ישנם כמה תנאי סף, חשוב שתכירו אותם ותוכלו לדעת שהמקצוע אכן רלוונטי עבורכם. התנאים נקבעו על ידי משרד התחבורה והם תנאים בסייסים להוצאת רישיון למונית דרגה D1. הנה כמה מתנאי הבסיס החשובים:

עליכם להיות בני 21 ומעלה ובעלי רשיון לפחות שנתיים. עליכם להיות בוגרי שמונה שנות לימוד לפחות. עליכם להמציא אישור מהמכון לבטיחות בדרכים, שם יבדקו את הראייה שלכם ודברים נוספים. בנוסף עליכם להמציא תעודת יושר מהמשטרה. ישנם עוד מספר דברים, כשתרשמו ללימודים יסבירו לכם הכל, אך אלא הם הדברים המרכזיים והחשובים ביותר.

שלב ראשון – בדקו את ההתאמה שלכם למקצוע. 

שלב שני – הרשמו ללימודים

חפשו מקום מצוין ומקצועי שכמובן מוסמך על ידי משרד התחבורה ויכול להעניק לכם חוויות לימודים מקיפה ומוצלחת.

 

שלב שלישי – לימודים

הלימודים עצמם הינם לימודים מרתקים מלאי חוויה ועניין.

בלימודים תלמדו שלל דברים: לימודי תעבורה, הכרות עם הרכב, לימודי עזרה ראשונה, אתיקה, לימודי ידיעת הארץ ואפילו אנגלית כדי שתוכלו לתקשר עם תיירים בצורה מצוינת. זוהי רק רשימה חלקית של הנושאים.

העומק של הקורס הופך את הקורס למאד מיוחד ויאפשר לכם באמת להנות גם מחווית הלימודים וגם מהמקצוע עצמו. חשוב להבחין בין נהג מונית שכיר, לבין לימודים רשיון להפעלת מונית. כדי לקבל רשיון להפעלת מונית, לא כשכירים תצטרכו להוציא סוג נוסף של רשיון המכונה ״רשיון ירוק״.

שלב שלישי – לימודים 

שלב שלישי – מבחן והסכמה

אחרי שתסיימו את הלימודים תעשו מבחן מעשי (טסט) וגם מבחן בכתב, קצת כמו התאוריה ברשיון רגיל. אחרי שתעברו את המבחנים בהצלחה תזכו ברשיון להיות נהג מונית ותוכלו להתחיל לנהוג כשכירים בחברה. אז אם מעניין אתכם להיות נהג מונית – אל תהססו. תוכלו להפיק הרבה מתהליך הלימודים וגם להנות ממקצוע טוב, יציב שתמיד יש בו צורך והוא מערב תקשורת חיובית עם בני אדם. אז תחשבו מה תרצו שיכתבו עליכם ב״תחביבים של נהג המונית״ והתחילו את התהליך בקרוב!

איך לומדים לנהוג במונית - מהם השלבים

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים