איך ללמוד קונדיטוריה באופן מקיף ומקצועי

קורס קונדיטוריה בימינו, יכול להילקח במספר דרכים. הקורס יכול להיות אונליין או פרונטאלי.

קורסי קונדיטוריה יכולים לנוע מ140 שעות עד אפילו 610 ויותר.

תלוי בפניותכם. בקורס אונליין המתכונים נשארים במחשב לנצח ואפשר לרענן ולחזור אליהם בכל שלב ולשפר עוד קצת כל מתכון עד לגרסה המקצועית ביותר למתכון האידיאלי והמוצלח.

כמובן שבקורס אונליין אפשר ללכת אחורה וקדימה בסרטון ולחזור ולהתעמק בדברים שפחות הובנו.

מנגד, לקורס פרונטאלי גם כן יש יתרונות רבים.

הלימוד בחוויה, והכנת האוכל באופן מוחשי באותו רגע ביחד עם מדריך יכול להקנות המון ידע ותיקון טעויות שכנראה המדריך לא היה רואה אם הייתם בבית.

 

סגנון הקורס וקהל היעד

יש המון מכללות שונות ומגוונות ואין ספור קורסים מקוונים שמקנים ידע על קונדיטוריה. הכל תלוי בתקציב, בזמן וביכולות המוביליות שלכם. יש קורסים שהם למתחילים יותר, ויש לבעלי ניסיון הרוצים להעמיק את הידע. ישנם קורסים שמוכרים באיגוד השפים העולמי ויש קורסים שפשוט מקנים תעודה. תלוי, אם ברצונכם להעמיק את הידע האישי שלכם, לאפות בבית ולחקור עוד את נפלאות הבצק, או בכלל לעשות הסבת מקצוע ולהשתלב בעבודה בעולם הקונדיטוריה במקומות בארץ ואפילו בעולם, ואולי אפילו להפוך לעצמאיים בתחום ולפתוח קונדיטוריה משלכם.

 

מסלולים שונים של קורס

ישנם קורסים מקיפים שמתחילים מהבסיס, מיסודות האפייה הקלאסית של צרפת לקונדיטוריה מודרנית יותר של מטבחי העולם. קורסים שהם יותר עם ראש פתוח, עם אופציות לחידושים, אבל עם בסיס טוב ומסורת מוחזקת. אז כפי שניראה, יש המון מסלולים לקורס קונדיטוריה, תלוי ברמתכם. ואחרי שהחלטתם על איזה סגנון קורס אתם רוצים ומתעניינים בו, כדאי להחליט על מיקום ומוביליות.

 

תשלום ומיקום הקורס

ישנם קורסים שמציעים מלגות לימודים במידה ויש קושי כלכלי, ישנה התחשבות בפריסת הקורס להרבה תשלומים. ישנו קורס קונדיטוריה בירושלים, בתל אביב, ובהמון מקומות מרכזיים. ישנם קורסים קטנים או אינטרנטיים שגם הם יכולים לתרום לכם את מה שאתם אולי מחפשים. מומלץ לעשות סקר שוק ואולי אפילו להגיע למישהו שעשה את הקורס שאתם מתעניינים בו ולקבל עצות.

 

מנהלות של הקורס

הקורס יכול להילקח במסלול ערב או בוקר, ולכלול מפגש או שניים בשבוע. הקורס יכול להיות אפילו בימי שישי, כי הרבה בתי ספר מכירים בכך כי קהל היעד של הרבה קורסי קונדיטוריה הוא אנשים שעובדים כבר במשרות מלאות ומתחשבים בהם על מנת שיהיה נוח. הסטאז' תלוי בקורס ומתבצע בארץ ויש אפילו מקומות בהם הוא נעשה בחו"ל.

 

חשיבות של תכני הקורס

לסיכום, לתכני הקורס יש חשיבות רבה לבחירתכם, חשוב שבקורס מקיף יהיה מגוון רחב של חומרי גלם, ולימוד טכניקות חדשניות. חשוב שיהיו הרבה שעות של תרגול, ועיסוק בכל תחומי הקונדיטוריה: עיצוב, זילוף, הכנת שוקולד, אפייה ועוד. והכי חשוב, שתהנו, ותטמיעו את שיטות העבודה בקורס.

עוגה

 

תוכן עניינים
אהבתם את מה שקראתם ? ספרו לחברים
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email